Usein kysyttyä

Mikä on Macea Machinery?

– Macea Oy:n omistama koneisiin ja laitteisiin erikoistunut myynti- ja realisointitalo.

Mistä Macea Machineryn tavarat tulevat?

– pääasiassa suurista eurooppalaisista realisointitaloista ja kotimaisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Mitä tarvitsen kun noudan huutamani tavaran?

–  Huutonumeron ja maksutositteen.

Ostan yrityksen nimiin, mistä saan kirjanpitokelpoisen kuitin?

– Kirjanpitokelpoisen kuitin pystyt tilaamaan täältä. Lähetämme kuitin viikon kuluessa huudon päättymisestä sähköpostiisi.

Milloin tavaran voi noutaa?

– Aukioloaikanamme arkisin klo 8 – 16:00. Erikseen sopimalla nouto onnistuu myös lauantaisin (9-14) ja iltaisin (16-17). Isojen koneiden lastausapua voimme antaa vain arkisin klo 8 – 16.

Mistä noudan ostamani tavaran?

– Huutoilmoituksessa lukee paikkakunta ja yhteystiedot noutoa varten. Jos ostamasi tuote on Lahdessa, se on noudettavissa osoitteesta Nuuttilantie 32, 15700 Hollola.

Milloin tavaroita voi tulla katsomaan?

– Aukioloaikoinamme arkisin 8 – 17 ja lauantaisin 9-14.

Käyttääkö Macea Machinery jotakin tiettyä kuljetusliikettä?

– Pääsääntöisesti Kosken Autokeskus, isot koneet ja Itella Transpoint, pienemmät koneet. Katso Yhteystiedot/linkit tai klikkaa tästä.

Myykö Macea Machinery tuotteita vain huutokaupalla?

– Myymme tuotteita myös paikan päällä. Huutokaupassa on vain murto-osa valikoimastamme. Macea – Kaupasta löytyvät kaikki valikoimamme tuotteet. Macea – Kauppa on avoinna arkisin 8 – 17 ja lauantaisin 9 – 14.

Voinko ostaa huutokaupassa olevan tuotteen kesken huutokaupan?

– Ei, keskeneräisestä huutokaupasta ei voi ostaa tuotteita suoraan. Huutokaupan jälkeen tuote on vapaasti ostettavissa, jos korkeinta huutoa ei ole hyväksytty. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ilmoituksessa olevaan puhelinnumeroon!

Miksi korkein huuto hylätään?

– joudumme välillä hylkäämään tuotteista tehdyn korkeimman sitovan tarjouksen seuraavanlaisista syistä:

1. hinta on liian alhainen suhteessa tuotteen käypään arvoon. Esimerkki käyvästä arvosta: Kaivinkone, jonka alin tiedossamme oleva eurooppalainen hinta on 10 000 euroa ja koneesta tehty korkein tarjous 7000 euroa. Hyvin todennäköistä, että joudumme tällaisen tarjouksen hylkäämään.
2. tuotteet joita realisoimme huutokaupalla eivät välttämättä ole omistamiamme. Omistaja voi olla yksityinen henkilö, konkurssipesä tai realisointiyhtiö, joka määrittää tuotteelle alimman hyväksyttävän hinnan. Laki kieltää myymästä toisen omaisuutta alle käyvän arvon.
3. huutokaupassa tuote kaivinkone, joka on vanha ja rikkinäinen. Ei käyttökuntoinen. Paino 10 000 kg ja korkein tarjous 1200 euroa. Rautaromun arvo 2000-2500 euroa. Tarjousta ei hyväksytä, koska kaikki romua vastaanottavat yritykset antavat joka tapauksessa romuraudan hinnan.

 Onko Macea Machineryllä lastauslaituria?

– Kyllä, meillä on lastauslaituri ja tarvittaessa avustamme lastauksessa aina arkipäivinä klo 16:00 saakka.